emmaro liten

PRESTATIONSPROBLEM HOS SPORTHÄSTAR
HAR DIN HÄST NÅGOT AV FÖLJANDE SYMTOM?
Ovillig att arbeta, Slår sig fri omotiverat, Stressad, Svårt att bära sig
Svårt att samla, Svårt att byta galopp, Slår med svansen, Sparkar bakut, Sadeltvång, Upprepade hältor, Ryggömhet, Korsförlamning, Vägrar på hinder eller något Annat beteende som gör den svår att rida?
DÅ BÖR DU BOKA TID FÖR UTREDNING OCH RIDPROV!
VI KAN HJÄLPA ER!!

Vi har ett specialintresse för ridbarhetsproblem och framförallt ryggproblem och vi har skaffat oss mycket stor erfarenhet av detta område. Vi har mycket goda behandlingsresultat där ex över 90% av hästarna med symtomgivande kissing spines blir friska!.
(Fallen nedan är godkända av ägaren att publicera)
Välkommen att höra av dig för mer information!


En fin 8-årig holländsk valack som tävalt medelsvår och tränat svår dressyr. Allt svårare att hålla takten i traven. Upprepade hovledsinflammatioern behandlades. Regelbunden equiterapibehandling och allt optimerades men trots det återkom problemen. Kom till vår klinik och vi fann en mycket svag främre bröstrygg. Röntgen visade grav kissing spines. Hästen fick medicinsk behandling och specifik ryggträning i 4månader men blev bara övergående förbättrad. Opererades, rehabiliterades i 1 år och tränar nu mot Grand Prix dressyr, har inte haft någon hälta alls sedan operationen och har en fantastiskt taktmässig trav igen.


Hopphäst 9 år som hoppat 1,30m men successivt hoppade allt mer flackt och öppnade inte ut bak. Slog ibland bakut mellan hindren. När de försökte arbeta med detta blev hästen allt emr stressad och började hota med att stegra sig. Allt sämre framåtbjudning. Svår att muskla och få upp i hull. Var på veterinärklinik upprepade gånger för ryttaren och ägaren såg att något var fel men fick efter röntgen och böjprov rådet att lämna bort den på tillridning trots att ryttaren var mycket rutinerad. Så gjordes och efter 3 veckor fick de hämta hästen - bedömdes som livsfarlig och oridbar. Kom till oss och utredning visade normal röntgen i vila men vid belastning av ryggen fick hästen omlottliggande tornutskott. Ridprov med bedövning gav svaret att det var där problemet satt. Operation och rehabilitering gav resultatet en pigg, blank, välmusklad, arbetsvillig häst åter på tävlingsbanan.

Valack som initialt tävlat 1,30 hoppning men som blivit allt mer istadig och till slut fann man en hälta på böjt spår på höger fram. Utredning med magnetröntgen visade för lågt brosk i hovleden och budet blev att han aldrig skulle hålla att rida på. Kom till oss och vi började grundligt se om vi kunde hitta någon annan orsak till problemen eftersom bedövning av hovleden inte helt hjälpte. Till slut kom vi fram till att problemet måste sitta i manken, röntgen bekräftade gamla utbredda frakturer av tornutskotten. Operation och rehabiltering var framgångsrik. Nu tävlar han Prix St George dressyr på väg mot Grand Prix.

Äldre ponny som tävlat interntionell i hoppning och fälttävlan. Började vägra. Utredning på klinik utan att man fann någon orsak mer än ålder 17år och allmänt sliten. Pensionerades men var inte lycklig med det så han vidarutbildades i dressyr men var där svår att rida i rätt form och få takt och balans i traven. Var stel och öm i hela ryggen samt stel i bogar och bäcken. Fick injektioner, shockwave, laser, massage och rehab träning. Svarade bra och återkom till tävlingsbanan så bra att han tagit flera placeringar i medelsvår dressyr för stor häst samt kvalat och startat SM i dressyr för ponny.